http://www.afyon.bel.tr/news/1/6547/son-150-yila-isik-tutan-rengigul-kitabi-ta.aspx                                    
                             


                                 
SON 150 YILA IŞIK TUTAN "RENGİGÜL" KİTABI TANITILDI

                Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Rengigül Ural’ın kaleme aldığı, bir dönem ilimizde yaşamış annesinin babaannesi Rengigül Hanım’ın hayatını konu alan 'Rengigül' isimli e-kitap Kültür ve Sanat Evi'nde tanıtıldı.

                Daha önce Afyonkarahisar Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan birçok kitabın tanıtımının yapıldığı Kültür ve Sanat Evi, ilk kez dijital bir kitabın tanıtımına ev sahipliği yaptı. Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Rengigül Ural tarafından hazırlanan, Ural'ın annesinin babaannesi Rengigül Hanım’ın hayatını konu edindiği 'Rengigül' isimli e-kitap Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen programla tanıtıldı. Tanıtım programına, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte, ilimiz tarih, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri katıldı.

                ARŞİV VE KAYNAK MAHİYETİNDE BİR KİTAP

                Rengigül Ural, Fotoğraf Sanatçısı olan eşi Ersin Ural'ın da kendisine eşlik ettiği tanıtımda, 994 sayfadan oluşan kitabının, 1863 yılından günümüze, Atatürk'ün de aralarında olduğu aile şeceresinde yer alan isimlerin yaşamlarını ve anılarını içerdiğini söyledi. Kitabının, son 150 yıla ışık tutan arşiv ve kaynak mahiyetinde olduğunu vurgulayan Ural, tüm olay ve anlatımların, gerçek yaşanmışlıklar, canlı kaynaklar, uzman görüşleri ve kaynak kitaplar ile hazırlandığını ifade etti. Ural, 994 sayfadan oluşan kitabı basmak için çok fazla ağacın kesileceği düşüncesiyle matbaa baskı yerine dijital baskıyı tercih ettiklerini söyledi.

                "BAŞKANIMIZ BİZE VE AİLEMİZE KUCAK AÇTI"

                Afyonkarahisar kökenli olması nedeniyle kitabının tanıtımını burada yaptığını kaydeden Rengigül Ural, "Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile yaklaşık 6 yıl önce bir görüşmemiz olmuştu. Kendisi bizi bugün olduğu gibi o zamanda çok güzel karşılamıştı. Daha sonra, babaannem Rengigül Hanım’ın bir dönem yaşadığı bu tarihi konağın Belediye tarafından satın alınıp, restore edildikten sonra Kültür Sanat Evi'ne dönüştürüldüğünü öğrendik. O yüzden tanıtımı burada yapmak istedik" dedi. Konağın restorasyonun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Ural, "Başkanımız sağolsun bize ve ailemize kucak açtı. Bu konağı son derece güzel işleyen bir kültür sanat evine dönüştürerek merhum büyüklerimizin de ruhunu şad etti" diye konuştu.

                "AFYON'A İNANILMAZ BİR İLGİ VE SEVGİYLE BAĞLILAR"

                Rengigül Ural'ın Afyon'da doğmamış ve büyümemiş olmasına rağmen Afyon sevgisinin çok fazla olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Ben bu sevgiyi, ilk kez 6 yıl önceki görüşmemizde hem kendisinde hem de ailesinde görmüştüm. Afyon'a gerçekten  inanılmaz bir ilgi ve sevgiyle bağlılar. Bu ilgiye bağlı olarak, son derece özel ve titiz bir çalışmayla çok güzel bir kitap hazırlamışlar. Rengigül Hanım'ın kendisinin de ifade etti ettiği gibi son 150 yıla ışık tutan bu kitabın, yazılacak yeni kitaplar ve yapılacak birçok araştırma için kaynak olabileceğini söyledi. Tanıtım programının ardından Rengigül Ural, Başkan Çoban'a kitabının basılmış bir nüshasını hediye ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Diğer Haberler

Tümünü Görüntüle
devamını oku..
devamını oku..
devamını oku..
devamını oku..